7 idei clasice de afaceri mici la care merita sa te gandesti in 2014

idei de afaceri mici
Aproape orice om si-ar dori o super afacere care să ii permită să se imbogatească rapid. Din păcate banii se castigă destul de greu si dacă nu mostenesti niste bani de la o mătusa milionară sau nu castigi la loto singura sansă pe care o ai este să pornesti cu o afacere mică.
Multi consideră că la baza oricarei afaceri de succes stă o idee de afaceri bună. Care este cea mai bună idee de afaceri este insă foarte greu de spus deoarece succesul unei afaceri nu depinde numai de ideea de afaceri de la care se pleacă ci si de modul in care intreprinzătorul stie să pună in aplicare idea, de modul in care isi conduce afacerea si bineinteles de existenta resurselor financiare necesare pornirii afacerii.

Vom incerca in continuare să va prezentăm cateva idei de afaceri clasice care cu un management corespunzător au sansa de a deveni niste afaceri profitabile pentru dvs. Cand spunem “idei de afaceri clasice” ne referim la idei de afaceri “obisnuite” pe care le-au mai testat si altii inainte, căci in ziua de azi mai exista si un alt gen de idei de afaceri de succes, si anume cele inovative (aplicatii pentru smartphone, aplicatii pentru tableta, jocuri pentru computere, etc.), dar acestea sunt in general afaceri de nisa care presupun existenta unor cunostinte tehnice deosebite, de cele mai multe ori in sfera IT.
Vă prezentăm 7 idei si dacă veti sta cate 1 zi să vă documentati si să analizati fiecare idee de afaceri poate că intr-o săptamana veti sti in ce directie să vă indreptati.

Magazin online
Afacerile online sunt in crestere. In prezent in jur de 1,2 milioane de romani isi fac cumpărăturile online iar numărul lor este in crestere. Este absolut normal ca astfel de afaceri să se dezvolte fiindcă nimic nu este mai simplu decat să stai in fata calculatorului, să comanzi ceea ce iti doresti iar apoi marfa să iti vina acasă, direct la usa ta !
Ca să iti meargă trebui insă să stii cum să promovezi o astfel de afacere. Doar cei care reusesc să ajungă cu magazinul online pe primele pagini ale motoarelor de căutare au si succes iar asta nu e deloc simplu.

Firma organizare evenimente
Chiar dacă există deja numeroase firme care se ocupă cu organizarea de evenimente dacă esti o persoană creativă ai oricand sanse să te lansezi in acest domeniu. E o afacere care nu necesită investitii mari si care nu presupune un sediu amplasat intr-un loc deosebit. Singura limită pe care o ai este imaginatia ta.
Dacă reusesti “să aduni sub acelasi acoperis” mai multi profesionisti care să iti permita să oferi servicii complexe (decoratiuni, servicii foto-video, muzica, servicii de catering si transport) s-ar putea ca afacerea să devină in scurt timp super profitabilă.

Mica spălătorie auto (manuală)
Desi s-ar putea spune că este o idee de afaceri “invechita” in continuare astfel de afaceri au sanse de reusită deoarece tot mai multi romani renuntă la traditionalul spălat al masinii in curtea blocului sau a casei si ca urmare cererea pentru acest tip de servicii este in crestere. Pe langă oferirea unor servicii de calitate cheia succesului intr-o astfel de afacere o reprezintă identificarea unei locatii bune (cu vizibilitate mare pentru soferi, usor accesibilă, cu spatii de parcare pentru masinile in asteptare, la un pret rezonabil).

Covrigărie
Desi acesta idee de afaceri a fost “la modă” acum 3-4 ani in continuare covrigăriile bine amplasate aduc castiguri frumusele proprietarilor. Cei care au reusit să găsească o locatie adecvată cu investitii de maximum 10.000 Euro reusesc să castige intre 1.000 si 3.000 Euro pe lună. Deci si in varianta unui castig mai mic, de 1.000 Euro pe lună, in doar 10 luni iti recuperezi investitia. Ca si in cazul spălătoriei auto cheia succesului o reprezintă identificarea unei locatii bune.

Club pentru copii
Indiferent cat de greu se descurca adultii cu traiul de zi cu zi ei sunt mereu dispusi să facă sacrificii pentru copii lor. Mai ales in orasele mari există multi părinti care isi trimit copii la diverse cursuri sau programe after-school, iar piata este in continuă crestere.
Ca să ai succes intr-o astfel de afacere trebuie să iti placă foarte mult copiii.

Servicii de catering
Guvernul se laudă ca economia Romaniei merge din ce in ce mai bine si ca in 2013 s-a inregistrat o crestere a PIB-ului de 3,5%. Asta este foarte bine si probabil că această crestere va face multe companii să revină la obiceiurile pe care le aveau inainte de criză, adică să ofere salarii mai mari si o masă caldă angajatilor. De aici si concluzia că este posibil să se producă si o crestere a cererii pentru servicii de catering, iar pentru cei interesati de pornirea unei afaceri in acest domeniu este un moment bun. Ca să ai succes ai nevoie de o bucătărie utilată, o maşină de transport, de un bucătar priceput şi de cativa furnizori seriosi de materii prime proaspete. Evident nu trebuie să uitati că o mâncare gustoasă şi servită la timp este vitală intr-o astfel de afacere.

Handmade
Este deasemenea o afacere cu bani putini in care succesul depinde de imaginatie si de puterea de muncă. Nu este genul de afacere din care să te imbogatesti dar dacă esti creativ si stii cum să iti vinzi marfa poti atinge cu usurintă o medie a veniturilor de peste 500 Euro pe lună.

Mult succes !

V.T.


Comentarii