Chiar daca un start-up înseamna sa muncesti 10 ore pe zi, pe bani care îi poti câstiga angajându-te, merita efortul

Antreprenor sau angajat? … este o întrebare pe care probabil foarte multi si-au pus-o. Desi marea majoritatea a oamenilor viseaza sa ajunga prosperi oameni de afaceri, putini reusesc acest lucru, iar una din cauze este ca nici macar nu încearca sa demareze o afacere. Daca pentru a lua un examen prima conditie pe care trebuie sa o îndeplinesti este sa te prezinti la examen, daca vrei sa ajungi un om bogat, prima conditie este sa-ti deschizi o afacere. Cei mai multi dintre cei care s-au gândit sa porneasca o mica afacere, si nu au facut-o, declara ca principala piedica a reprezentat-o lipsa banilor, dar în urma unor analize minutioase s-a constat ca pe lânga lipsa banilor la fel de importante au fost lipsa cunostintelor tehnice si manageriale, lipsa de încredere în fortele proprii sau lipsa unei motivatii reale.
Pentru a porni “cu dreptul în afaceri” trebuie sa fii puternic motivat si sa îti asumi faptul ca în primii ani vei munci mai mult decât un angajat si vei câstiga mai putin decât într-o companie care ofera salarii bune.
Potrivit unui studiu difuzat de EY România si Impact Hub în prima parte a anului 2016, cca. 71% dintre antreprenorii angrenati într-un startup câstiga mai putin de 1.000 euro pe luna. Pe lânga faptul ca nu câstiga foarte mult, proprietarul unui start-up munceste 10 ore pe zi, ceea ce înseamna ca lucreaza cu 21% mai mult decât media angajatilor cu norma întreaga.
Si asta nu e tot: pe lânga faptul ca muncesti mult si nu câstigi extraordinar de bine, trebuie sa îti asumi si numeroase riscuri, caci oricând exista riscul ca o noua masura legislativa sau o noua tehnologie sa puna în pericol tot ceea ce ai construit în câtiva ani.
Cu alte cuvinte, cel putin în primii ani, un start-up înseamna multa munca, stress si venituri cu putin peste medie, dar sub salariile oferite de companiile de top. Pâna la urma nu e de mirare ca desi multa lume viseaza sa aiba o afacere prospera foarte putini sunt aceia care pornesc o mica afacere, pe care eventual sa o transforme în timp într-o afacere mare.

Totusi, daca ai semne de îndoiala legate de demararea unei afaceri, vrem sa îti aducem aminte ca în cele din urma o afacere “te rasplateste” pentru eforturile depuse, caci o afacere de succes îti aduce:
·      Bani – desi se spune în popor ca “banii nu aduc fericirea” în acelasi timp se spune ca ei “îti pot face viata frumoasa”;
·      Independenta – îti croiesti singur viitorul si nu trebuie sa asculti de altii;
·     Satisfactie – ai sansa sa îti transformi visele în realitate, si asta în mod sigur îti va aduce multa satisfactie;
·    Respect – rezultatele bune vor atrage în mod sigur si respect, din partea angajatilor, clientilor precum si a altor persoane care interactioneaza sau au auzit de compania ta.
Daca ai grija si de sanatatea ta este tot ceea ce îti trebuie pentru ca viata ta sa fie perfecta.

Asa ca, daca vrei sa fii propriu tau stapân, vrei sa ai multi bani si esti dispus sa faci si sacrificii pentru a îti atinge obiectivele, porneste-ti propria afacere! In cazul în care esti în criza de idei îti recomandam câteva surse de inspiratie:


Mult succes în afaceri ! 
.

Comentarii